A Nagy Háború régészete – Polgár Balázs régész-muzeológus

Kávéházi délutánok
Előadó: Polgár Balázs régész-muzeológus
(HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum)
Kávéházi délutánok – A Nagy Háború régészete

Érkezés: Július 4. (csütörtök) 15:30-tól (az előadás 16:00-kor kezdődik)
Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum – Kazinczy Ferenc Múzeum, az “Újhely és a Nagy Háború” című kiállítás kávéházi enteriőrje

A régészeti korszakok határa a kora újkorral lezárul, ugyanakkor arégészetnek több olyan irányzata van, amely az újkor és a modernkor tudományos kutatásában szerepet játszik, ilyen például az iparrégészet, a néprajzi régészet, a tájrégészet, az igazságügyi régészet, illetve a hadtörténeti régészet. Az első világháború centenáriuma óhatatlanul is felhívta a figyelmet a Nagy Háború régészetére, illetve annak épített kulturális örökségére. Az előadás az első világháború interdiszciplináris módszertanra épülő hadtörténeti régészeti kutatásának több nemzetközi és hazai példájának a szintetizáló bemutatására vállalkozik.

 

Kapcsolódó bejegyzések

Szólj hozzá

Adatvédelmi beállítások
Amikor meglátogatja weboldalunkat, az Ön böngészőjén keresztül információkat tárolhat bizonyos szolgáltatásokból, általában cookie-k formájában. Itt módosíthatja adatvédelmi beállításait. Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos típusú cookie-k letiltása hatással lehet a webhelyünkön és az általunk kínált szolgáltatásokra gyakorolt ​​élményére.